Ce este Lions

Asociatia Internationala a Cluburilor Lions este cea mai mare organizatie internationala, reunind cluburile "service". Alaturi de cluburile Rotary, Ordinul Cavalerilor de Malta si alte asemenea organizatii, asociatia reuneste institutii de binefacere din intreaga lume.

LIONS reprezinta abrevierea cuvintelor "LIBERTY, INTELLIGENCE, OUR NATIONS SAFETY" (Libertatea si inteligenta reprezinta siguranta natiunilor noastre), aceasta reprezentând sigla asociatiei a carei deviza este "We serve !" (" NOI SERVIM!").

 

Emblema Lions. Programe.

La conventia care a avut loc in 1919 s-a pus problema schimbarii emblemei,dar un tanar avocat din Denver, Colorado a luat cuvantul. Numele lui a fost Halsted Ritter. "Numele Lions nu exprima numai fraternitate, buna partasie, forta de caracter si scop, dar, mai presus de toate, sa combinatie de litere L-I-O-N-S sta pentru : Libertate, Inteligenta, securitatea natiei." 

Numele nostru nu a fost selectat la intamplare, nici nu a fost un nume de moneda. Din timpuri imemoriale, leul a fost simbolul a tot ce a fost bun, si din cauza simbolismul acest nume a fost ales. Patru calitati remarcabile: Curaj, Putere, Activitatea de fidelitate - a avut in mare masura de a face cu adoptarea de nume. Ultima calitate mentionata – fidelitatea are o profunda semnificatie pentru toti leii. Simbolul leului a fost un simbol de fidelitate, pentru toate varstele, precum si intre natiunile mai vechi si cele mai moderne. Simbolul sta pentru loialitatea sta pentru un prieten, loialitate ca un principiu, loialitate pentru datorie, loialitatea pentru incredere. 
Emblema consta intr-o litera aurita "L" pe o circulara purpurie (sau albastru) domeniu. Marginile aceasteia cuprind o zona circulara de aurita cu doua profile de leu distantate fata de centru. Cuvantul "Lions" apare in partea superioara si "international" in partea de jos. Leii cu fata la trecut si viitor - arata atat de mandria de patrimoniu cat si incredere in viitor.
Culorile oficiale: Culorile regale violetul si auriul au fost alese ca si culorile oficiale in anul 1917. Violetul sta pentru loialitate fata de prieteni si pentru integritatea mintii si inimii. Auriul simbolizeaza sinceritatea, libertatea in judecata, puritatea si generozitatea in mintea si inima.

In intreaga lume, cluburile Lions sunt recunoscute pentru programele de ajutor a oamenilor orbi si cu insuficienta vizuala. Acest program a inceput atunci cand Helen Keller a provocat Lions pentru a deveni "Cavaleri in Cruciada impotriva intunericului" in timpul conventiei din 1925 a Lions Clubs International. 
Astazi, Cluburile Lions extind angajamentul prin nenumarate eforturi locale cat si prin Programul International SightFirst care functioneaza pentru a eradica orbirea. Lions de asemenea, colecteaza si recicleaza ochelari de vedere pentru distributia in tarile in curs de dezvoltare pe tot parcursul anului si in special intre lunile Mai, care este luna Lions pentru Vedere, si Octombrie, ca o modalitate de a marca Lions Sight Ziua Mondiala, care are loc in a doua joi din fiecare luna octombrie. 
In plus, Lions face un puternic angajament pentru tineri prin multe programe pentru tineret. Lions de asemenea, conduce programe pentru imbunatatirea mediului, constructia de case pentru persoane cu handicap, sprijinirea educatiei personelor cu diabet.

Pe baza unui raport recent al cluburilor Lions din intreaga lume, se estimeaza ca in fiecare an, cluburile Lions doneaza aproximativ 449 de milioane de US $ si 76 de milioane de ore, echivalent cu mai mult de 31000 de oameni care lucreaza cu norma intreaga pentru un an.

Programe Sight(Vedere) 
In 1990, Lions a stabilit SightFirst, o initiativa de US $ 202 de milioane la nivel global pentru a combate principalele cauze de orbire prevenibile si reversibile. Programul fara precedent aduna voluntarii Lions impreuna cu experti, organizatii si guverne. 
Programul SighFirst :
• A asigurat peste de 7 milioane de operatii de cataracta si impiedicat pierderea vederii pentru 20 de milioane de oameni.
• A suportat 80,5 milioane de tratamente pentru orbire. 
• A construit, extins si modernizat peste 213 spitale / clinici / sectii oftamologice.
• Imbunatatirea asistentei oftamologice in peste 90 de tari din intreaga lume 
• A specializat mai mult de 305.000 medici oftamologi si asistente medicale.

Lions au lansat Campania Sight II, pentru strange cel putin 150 de milioane de US $ pentru a continua si a extinde extraordinara munca din programul SightFirst. 
Cluburile Lions sprijina si alte activitati legate de vedere. Cluburile Lions membrii lor:
• Furnizeaza gratuit 600.000 filme glaucoma si peste 26.000 de transplanturi de cornee in fiecare an .
• Sustin si creeaza banci de ochi si sute de clinici, spitale si centre de cercetare din intreaga lume . 
• Colectateza aproximativ 30 de milioane de perechi de ochelari de vedere folositi si trimite aproximativ 6 milioane de perechi de ochelari de vedere catre Lions Eyeglass Centre (centrul de reciclare si distributie Lions) care ii distribuie gratuit in tarile in curs de dezvoltare. 
•Ofera asistenata oftamologica si echipament oftamologic pentru atletii Olimpiadei Speciale – Lions Clubs International Opening Eyes Program – peste 100,000 atleti au beneficiat de servicii oftamologice. 
• Asigura controale oftamologice gratuite, echipamente Braille si alte echipamente oftamologice pentru mii de oameni in fiecare an.

 • Melvin Jones (cateva cuvinte despre ce care a fost fondatorul LIONS)

  Asociatia Intenationala a Cluburilor Lions a fost fondata in Chicago, Illinois, USA, in 1917, ca un vis al renumitului om de afaceri Melvin Jones.
  El avea credinta ca asociatiile si cluburile locale ar trebui sa-si depaseasca sfera de interes de la chestiunile strict profesionale la imbunatatirea propriilor comunitati si la intreaga lume.
  Grupul de afaceri al lui Jones a imbratisat aceasta idee umanitara si dupa contactarea altor grupuri similare din Statele Unite au a organizat o conferinta pe data de 7 Iunie 1917, in Chiago, Illinois, USA. Noul grup a preluat numele unuia dintre grupurile invitate, "Association of Lions Clubs," si o Conventie Nationala a fost organizata in Dallas, Texas, USA in luna octombrie a aceluiasi an. Constitutia, regulile interne de functionare si organizare, obiectivele si codul etic au fost aprobate. In prezent Clubul International al Leilor are sediul central in Oak Brook, Illinois, USA.
  Melvin Jones s-a nascut pe 13 ianuarie 1879 in Fort Thomas, Arizona, fiul unui capitan in armata Statelor Unite care a comandat o trupa de cercetasi. Mai tarziu, tatal sau a fost transferat si familia s-a mutat la est. Ca si tanar, Melvin Jones ,a avut domiciliul in Chicago, Illinois, unde a devenit asociat la o firma de asigurari si in 1913 a avut propria sa agentie.
  S-a alaturat ‘cercului de afaceri’, un grup de oameni de afaceri si in scurt timp a fost ales secretar. Acest grup a fost unul din multe alte grupuri care la momentul respectiv era dedicat exclusiv promovarii interesele financiare ale grupului. Datorita intalniriilor rare, acestea au fost destinate sa dispara. Melvin Jones, cu toate acestea, a avut alte planuri : "Ce se intampla daca acesti oameni," a intrebat, "care sunt de succes din cauza inteligentei si ambitiei lor, si-ar pune talentul la lucru pentru imbunatatirea comunitatilor lor?" Astfel, la invitatia lui, delegati de la cluburile de barbati s-au intalnit la Chicago, pentru pregati terenul pentru o astfel de organizatie si la 7 iunie 1917, Lions Clubs International s-a nascut.
  Melvin Jones a ajuns sa renunte la propria agentie de asigurare ca sa isi dedice timpul lucrului in cadrul Lions International cu sediul central la Chicago. Sub conducerea lui dinamica, Lions Clubs a castigat prestigiul necesar pentru a atrage membrii cu spirit civic.
  Fondatorul asociatiei a fost, de asemenea recunoscut ca un lider in afara ei. Unul dintre marile sale onoruri a fost in 1945, cand a reprezentat Lions Clubs International in calitate de consultant in San Francisco, California, la Organizatia Natiunilor Unite.
  Melvin Jones, omul al carui cod personal : "Nu poti ajunge foarte departe, numai cand vei incepe sa faci ceva pentru altcineva" a devenit un principiu de ghidare pentru persoane din toata lumea, a murit 1 iunie 1961, la 82 de ani.

 • Discurs Helen Keller ( Discursul Helen Keller - 1925 Conventia Internationala Cedar Point, Ohio SUA ,Iunie 30, 1925 )

  In 1925 Hellen Keller s-a adresat Leilor la conventia internationala anuala, propunandu-le sa devina "Cavaleri ai orbilor in cruciada impotriva
  intunericului". Din acest moment ajutarea orbilor si a celor cu vederea slaba a devenit una din activitatile cele mai importante ale asociatiei. Aceasta cruciada a avut ca rezultat infiintarea programului global de prevenire a orbirii, " Vederea Intai" .
  Discursul Helen Keller - 1925 Conventia Internationala Cedar Point, Ohio SUA
  Iunie 30, 1925 :

  Stimati „LEI” si Doamne
  Presupun ca ati auzit de legenda care prezinta posibilitatea ca o doamna capricioasa, care bate la fiecare usa doar o data, si in cazul in care usa nu este deschisa repede, pleaca si nu se mai intoarce niciodata. Si ca este asa cum ar trebui sa fie. Domnisoarele dragute si dorite nu asteapta. Trebuie sa iesi si le inhati.
  Sunt oportunitatea dumneavoastra. Bat la usa dumneavoastra. Vreau sa fiu adoptata. Legenda nu spune ce ai de facut atunci cand sunt mai multe oportunitati frumoase la aceeasi usa. Cred cã tu trebuie sa alegi pe cea pe care o iubesti cel mai mult. Sper ca ma vei adopta pe mine. Sunt cea mai tanara de aici si ceea ce va ofer este cea mai splendida sansa pentru serviciu.
  Fundatia americana pentru nevazatori este de doar patru ani. A crescut din nevoile imperioase ale orbilor si chemata de existenta nevazatorilor. Este nationala si internationala in domeniul de aplicare si in importanta. Ea reprezinta cel mai bun si cel mai luminat subiect al nostru de gandire care a fost atins pana in prezent. Scopul este acela de a face viata orbilor mai valoroasa oriunde crescand valoarea lor economica si dandu-le bucuria unei activitati normale.
  Incerca sa iti imaginezi cum ai simti daca ai orbi brusc astazi. Imagineaza-te impedicandu-te in intuneric fara slujba de zi cu zi fara independenta. In acesta lume intunecata ai fi foarte bucuros daca ai avea un prieten de partea dumneavoastra care ar spune: "Vino cu mine si te voi invata cum sa faci unele lucruri pe care le puteai face inainte ? ‘Acesta este acel gen de prieten voluntar al Fundatiei americane care daca va vedea un om orb il va ajuta.
  Ati auzit cum un cuvant cazut printre degetele altuia, o raza de lumina de la un alt suflet a atins intunericul din gandurile mele si m-am regasit, am gasit cuvantul, l-am gasit pe Dumnezeu.
  Este, pentru ca profesorul meu a invatat despre mine si a razbit prin intuneric, inchisoare muta care m-a inchis si sunt capabil sa lucrez pentru mine si pentru altii. Este grija pe care o vrem mai mult decat banii. Darul fara simpatie si interesul de daruitor este gol. Daca doriti, daca putem face oamenii din aceasta tara mare sa inteleaga, intr-adevar orbul va triumfa peste orbire.
  Sansa pe care voi dau azi voua este: sa gazduiti si sa sponsorizati activitatea Fundatiei Americane a Orbilor. Nu ma veti ajuta sa grabim vremurile in care orbirea se va putea preveni, in care toti copii orbi vor avea acces la invatare si toti barbatii si femeile care nu vad vor fi ajutati? Ma adresez voua, celor care vedeti, auziti, care sunteti curajosi si buni. Nu o sa fiti voi Cavalerii Orbilor in Cruciada impotriva intunericului? Va multumesc.